על אומץ וקבלת החלטות
סיור באוויר הפתוח וסדנה בהשראתו
הדרכה נינה קול (קלקין). הנחיה סיגל שיפמן.
לקבל החלטה נכונה זה הדבר הכי קשה. (דסקל, כלכליסט, 2020).
את הדבר הכי קשה-. עושה מנהל כל יום.
מכירים את המשפט :"S--t happens " ? מבלי להשתמש בקללה עסיסית – דברים קורים. לא המנהל הוא זה שיצר את מה שמתרחש, אבל האירוע מתרחש והמנהל הוא זה שצריך להחליט .
התוצאה של ההחלטה– טובה או רעה תשפיע על כלל הארגון המנהל- המחליט הוא חשוף.
במאמר הנ"ל ; "לקבל החלטה נכונה זה הדבר הכי קשה " מדובר בשני מקצועות - כדורגל ופוליטיקה. כאילו הם שיקוף חד של מקצוע שמורכב משרשרת אינסופית של קבלת החלטות שהשלכותיהן כמעט מידיות על אנשים אחרים.
האמת היא שהעולם כולו במה ואנו כולנו שחקנים בזירה, ואני מוצאת שבכל זירה השחקנים המעניינים הם אלו עם התפקיד הקשה מכל – מקבלי ההחלטות.
כבר אין-אנו יכולים להגות את המונח 'קבלת החלטות' מבלי להתייחס למודל של דניאל כהנמן, זוכה פרס הנובל (2002), שעיצב שתי מערכות מובילות להחלטה: "מערכת 1" מייצרת החלטות ללא מאמץ מחשבתי רבים יכנו אותם כ אינטואיציות.
"מערכת 2" היא החשיבה המרוכזת. בעזרתה פותרים בעיות מסובכות ומקבלים החלטות סופיות. מערכת 2 היא איטית יותר ודורשת ריכוז ומאמץ מחשבתי.
פרופסור נורבגי לפסיכולוגיה מתאר ש מסי, למשל ממפה את תמונת המשחק באופן מודע באמצעות "מערכת 2", ועל סמך המיפוי הראשוני הזה שלו — בהמשך המשחק מתמסר ל"מערכת 1". ההחלטות הן מהירות, אבל קודמת להן עבודת הכנה מודעת ואיטית יותר. לכן מסי כמעט אף פעם לא כובש בתחילת משחק."( Geir Jordet אצל דסקל, 2020).
בסיור-סדנה על אומץ וקבלת החלטות ברור לנו שכל מנהל מומחה בתחומו ומיומן בקבלת החלטות מושכלות (מערכת 2)
יחד עם זאת – הסגנון האישי בקבלת והעברת ההחלטה, הפחדים, החרטות, ההצלחות, לכול זה מגיע מבט על.
נוכחנו לדעת שמבט על העבר של דמויות מרכזיות מרענן ואף משנה את המבט שלנו על עצמנו בהווה. אנחנו רואות איך הבנת החלטות של דמויות שהיו חלק מהמיתוס של הקמת מדינת ישראל מאפשר לנו מבט יותר אמיץ ופרופורציונלי על ההחלטות שלנו.
Comentários